Kineziológia Budapest Balatonfüred kineziológus spirituális választerápia stressz szorongásKineziológia Budapest Balatonfüred kineziológus spirituális választerápia
stressz szorongás

Bemutatkozás - Magamról

Szennyai Nóra - Kineziológia Budapest Balatonfüred kineziológus spirituális választerápia stressz szorongás

Bemutatkozás **

 

 

Köszönöm, hogy érdeklődsz irányomba. Néhány gondolat az életemből, az életemről:

 

1977-ben születtem Zircen, édesanyám bakonyi, édesapám zalai, a közös életük tere pedig Balatonfüred. Én itt nőttem fel. Biztos hátteret és sok értékes dolgot kaptam édesapámtól, hogy merjünk változtatni és mást csinálni, mindig jól érezte, mikor jó, ha vált.  Ő egy igazi ezermester. Édesanyámtól pedig igazságszeretetet, őszinteséget és kitartást, és mindkettőjüktől biztos hátteret, biztonságot. Hálás vagyok értük és szerencsés. 

 

Soha nem tartoztam a legjobb tanulók közé, a matek mindig nehezen, az irodalom és történelem könnyen ment. A középiskolai tanulmányaimat a Pápai Református Gimnáziumban végeztem, az első évfolyam voltunk az újrainduló intézményben, a rendszerváltás után. Sok évig nagy harag volt bennem az iskola felé, majd megértettem, hogy itt alapozódott meg sok erő bennem. Itt vert gyökeret, hogy márpedig engem nem neveltek át, megerősítette bennem a gondolkodj önállóan elvet, hogy az álmaimat sose engedjem ki a kezemből, még akkor se, ha látszólag semmi nem támogat kívülről. Itt tanultam meg,  hogy higgyek magamban. Ez nehéz volt, konkrét helyzet az volt, márpedig én egyetemre megyek, mert a történelem a szerelem, és én meg fogom csinálni, mindegy ki mit mond, vagy sugall. És természetesen voltak csodálatos emberek a tanáraim között, akik példájukkal tanítottak és formáltak. 

 

Amikor azt mondom neked, hogy az álmaid ne engedd, mert azoknak van útja, tapasztalatból mondom. Másodjára felvettek az ELTE Bölcsészkar történelem szakára és azonnal jelentkeztem politikaelmélet szakra is, ami akkor még “B” szakként indult. Tudtam, hogy ezt akarom. Ami fontos, a szüleim mindig mellettem álltak, és támogatták tegyem, amit érzek. 

 

Mind a mai napig szerelem a történelem. Mindig a folyamatok és öszzefüggések érdekeltek. Ami az adott pillanatban kibontakozott, kibontakozik a történelem színpadán, annak mind-mind ott vannak a múltban a csírái, elvetett magjai. És én ezt látom, értem, nem igazán kellett tanulnom. Gyönyörű látni milyen lépések vezettek oda ahova ,és ebben a történelem felemelő és kegyetlen mélypontokat is kínál tanulságul. Lehet belőle okulni, vagy nem, és akkor újra szembe kell majd nézni azzal. Eötvös, Bibó, Hamvas Béla, Szepes Mária, mind a mai napig hatnak és formálják gondolatvilágom és tanítanak. A legtöbbet az egyetemen Romsics Ignác tanár úrnak köszönhetek, ő volt az, akinél megtapasztaltam, hogy merjek önállóan gondolkodni és véleményt formálni. Hagyta és keretet adott hozzá, hogy a diákjainak a különbözőségei találkozzanak.

 

Ez a tapasztalat és az összefüggések felfedezésének vágya, a folyamatok megértése, több nézőpont igazságait is merni látni és elfogadni és tudni együttlenni azokkal, hát ez mind-mind megjelenik a tanácsadásban, kineziológiában egyaránt. A történelem tehát mindig velem marad, csak máshogy.

 

Hogy mi történt? Miért váltottam hivatást?

 

Mert nem voltam jól, depresszióval diagnosztizáltam magam. A legrosszabb az volt, hogy én a racionális elmémmel nem találtam a magyarázatot. Miért vagyok így, mikor elméletileg nincs rá okom? Olyan mélyre kerültem, hogy felébredt bennem a harcos, elegem lett és döntöttem. Olyan irányba kell fordulnom, ami nekem idegen és nincs benne kézzelfogható, de indulnom kellett, mert saját addigi világom nem kínált megoldást.

 

Döntöttem és jött is kihez forduljak segítségért. Escher Andrea kineziológus vezetett be az önismeret világába. Először úgy mentem, mindegy mit akarnak megcsinálom és kész, nem baj, ha nem értem. Nem is értettem, viszont hamar ámulatba ejtett és azonnal éreztem, hogy valami történik és én ezt akarom. Egy új világ nyílt, új tudatosság, új én, és az, hogy szembenéztem a fájdalmaimmal egy másik útra irányított.

 

El kezdtem tanulni, kerestem és találtam: dr. Varju Márta iskoláját. Akkor Alterna, ma Európa Akadémia. Ma már látom, kristálytisztán vezetve voltam, a legjobbat kaptam. Olyan tudást, alapokat, amik máig meghatározzák az etikai-szakmai kereteimet. Hálás vagyok tanáromnak, amit adott, és hálás, ahogy végig ott volt és kísért minket, engem, ebben a tanulás-önmegismerés folyamatban. 

 

Mártának köszönhetem a nyitást az univerzum ereje felé. Ő hívta meg hozzánk Szőke Lajost, aki egy csodálatos ember. Amikor először hallottam kiverte a biztosítékot, tudjátok egy történésznek mesélni egy teljesen más történelmet a magyarság őstörténetéről, hát vörös posztó volt. De úgy döntöttem nyitottnak maradni jobb, ez kb. 10-11 évvel ezelőtt volt, és hatása igazán akkor érett be, mikor az élet kényszeített erre: ciszta, pajzsmirigy alul-működés alakult ki nálam, és a megoldásért megint új terepre kellett merészkednem, a  meditáció világába. 

 

Ekkor vettem elő a Szőke Lajosnál tanultakat, ekkor újult meg Istenbe vetett hitem és ekkor merültem el a meditációkban, meditálásban, és ezen a területen is el kezdtem tanulni, fejlődni, ami mind a mai napig tart. 

 

Ezen az úton meghatározó volt 2013-ban és 2015-ben tett utazásom Brazíliába,  Abadiania-ba, a Joao de Deus által létrehozott Meditációs Központba.

 

Ezek a legfontosabb mérföldkövek az életemben, ahonnan a tapasztalataim jönnek, és fordulópontok, mert mindig valami új tanulását hozták el, sok változással és sok tanulmánnyal.

 

Bízom benne, hogy minden tapasztalás humánusabbá tesz, és egyre több figyelemmel, alázattal tudok segíteni másoknak, és kísérni Benneteket, amíg szükséges.

 

Tanulmányaim

 

2004-ben:

 

ELTE BTK - Történelem

 

2005-ben:

 

Touch for Health I. - IV. Köves Zsuzsanna , dr. Varju Márta , Európa Akadémia

 

Brain Gym,  Gál Attilla, dr. Varju Márta, Európa Akadémia

 

Tools of the trade ( Three in One Concepts’ ) dr. Varju Márta, Európa Akadémia

 

Basic One Brain ( Three in One Concepts’) dr. Varju Márta

 

Improving learning Awareness ( Three in O. C’.) dr. Varju Márta

 

Under the Code ( Three in One Concepts’) dr. Varju Márta

 

ABUNDANCE - Bőség, továbbképző minitanfolyam, kineziológia, dr. Varju  Márta

Advanced ONE BRAIN ( Three in O. C’.) dr. Varju Márta

 

E.T.I. alap modul,- anatómia

 

2006.-ban :

 

Louder than Words ( Three in O. C’. ) dr. Varju Márta

 

Structural Neurology ( Three in O. C’.) dr. Varju Márta

 

ALLERGIES - továbbképző minitanfolyam, kineziológia, dr. Varju Márta

 

Life of Symbols , Európa Akadémia, dr. Varju Márta

 

Természetgyógyászat alap modul, Gál Attila, dr. Varju Márta, Európa Akadémia

 

KINEZIOLÓGIA szakmai vizsga az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben 

 

2007.-ben:

 

Relationships in Jeopardy ( Three In One Concepts’ ) dr. Varju Márta

 

Body Circuits, Pain and Understanding (One Brain, Three in O. C’.) Andrea Sperker,      Austria

 

Childhood ,Sexuality and “Aging” ( One Brain, Three in O. C’.) Andrea Parker, Austria

 

Adolescence, Maturity, and “Love” ( One Brain, Three in O. C’. ) Gabriele Ulbrich, Austria

 

Az oktatói szint elvégzéséhez ismétlés (refresher) : Basic One Brain, Under the code és Advanced One Brain ( Three O. C’. ) dr. Varju Márta

 

Consultant Facilitator, One Brain /Three in One C’. Gabriele Ulbrich, Austria

 

2008.-ban:

 

Instructor Training, One Brain/ Thre in One C’. Gabriele Ulbrich, Austria

 

“ Felkészítő tanfolyam önkéntes segítők részére” c. képzés, Dr. Muszbek Katalin, Magyar Hospice Alapítvány

 

 

2013 - 2016 Önfejlesztés és tanulás, Ryszarda Samel

 

  1. Önfejlesztés és tanulás, Brazília, Abadiania, Joao de Deus, Meditációs Kózpont (2013)
  2. Önfejlesztés és tanulás, Brazília, Abadiania , Joao de Deus , Meditációs Központ (2015)

 

 

 

Pszichiáteri és egyéb orvosi tevékenységet nem végzek, a tanácsadás, kineziológia nem helyettesít egy esetleg szükséges orvosi kezelést.

 

Egyéb garanciavállalás és tevékenységre vonatkozó adatokat az elérhetőség címszó alatt megtalálod. A csoda - gyógyítás, instant és azonnal történjen meg, nem az én asztalom.

 

Szeretettel,

Szennyai Nóra

kineziológia facilitátor, tanácsadó

 

**Az eredmények egyénenként változnak és teljesen eltérőek lehetnek, ezért ezek a technikák nem garantálják a sikerességet. Ha nem azt az eredményt kapod, amit szerettél volna, akkor az adott alkalom teljes árát visszatérítem a számodra.

"Csak bízz magadban,
  és tudni fogod hogyan élj!"

Terápiás módszereim: